Arkiv NSS Hordaland

Referat fra tur med KNM Hitra august 2012

Lokalforening Hordaland på tur med shetlandsbussen KNM ”Hitra” torsdag 23. august.

Lokalforeningen var så heldig ved hjelp av medlemmer fra avdelingen å få til en tur med denne båten. Vi var 20 påmeldte til turen og dette er max.tallet som båten kan ha med på en tur.

 

Vi ventet spent på Dreggekaien på at klokken skulle nærme seg avgangstid og båtens ankomst. Den kom i god tid og avgang ble som beregnet kl. 09.00.

Mens vi ventet regnet det men i det vi gikk om bord sluttet det å regne og været ble bedre og bedre utover Byfjorden og mens vi dreide litt mot babord og kom inn i Herdlafjorden så vi regnet i bakgrunnen men det forfulgte oss ikke.

Vi ankom Herdla og der sto en guide og tok i mot oss. Han tok oss med oppover mot friluftområdet på øyen som tidligere var militært område.

Han fortalt om Herdla’s betydning under krigen som flyplass for tyskerne for deres enmotors bombefly. Et av dem sto utstilt i en bygning på området. Dette var et fly som sank i nærheten av Solsvik på Sotra og ble hevet ca. 40 år senere. Flyet bar preg av å ha ligget på havets bunn så lenge. Det var selvsagt renovert og satt sammen slik at en fikk et godt inntrykk av flytypen.

 

De av oss som ikke hadde besøkt Herdla museum tidligere fikk anledning til å ta en titt der før veien gikk til gjestgiveriet hvor foreningens formann hadde bestilt en betasuppe som smakte godt ettersom mange av oss hadde hatt en tidlig frokost. Før avgang fra Herdla igjen hadde vi god anledning til en prat på kaien med mannskapet på båten før vi entret båten igjen og tok fatt på returen. Denne gikk samme veien tilbake til Vågen og Dreggekaien.

En takk til de av foreningens medlemmer som var med på å få i stand denne turen.

Hilsen Styret.

 

KNM Hitra